Waarom een interieurontwerper of interieurstylist inschakelen? Wat zijn de voordelen?

Wanneer u een nieuw huis koopt en dit wilt inrichten, of toe bent aan een verandering van uw interieur, moeten er veel keuzes gemaakt worden. Zelf uw interieur inrichten of kiest u er toch voor om een interieurontwerper/interieurstylist in te huren? Regelmatig hoor ik deze vraag. Een huis inrichten kost een hoop tijd en er komt vaak veel bij kijken. Veel mensen zullen zelf een heel eind komen. Maar wat als u gaat verhuizen of als u gaat bouwen of verbouwen? Er komen dan veel aspecten op uw pad waar u wellicht nog niet eerder mee te maken heeft gehad. Wanneer u nu al weet dat u weinig tijd heeft of het lastig vindt om keuzes te maken, dan valt één keuze al af. U gaat het niet zelf doen. Een interieurontwerper / interieurstylist kan u tijdens dit proces helpen en behoeden voor verkeerde beslissingen en onnodige kosten. U komt tenslotte voor belangrijke keuzes te staan waarbij de juiste keuze van groot belang kan zijn voor het eindresultaat. Het is dan altijd fijn dat u iemand heeft die u daar bij helpt en ondersteund.

De voordelen van een interieurontwerper of interieurstylist

Wanneer u uw huidige woning wilt veranderen of uw nieuw gekochte woning wilt inrichten, kun je hulp inschakelen van een interieurontwerper of stylist.  Dit kan zijn omdat je gewoon geen tijd hebt om bijvoorbeeld stoffen, kleuren en meubels uit te zoeken. Of dat u het lastig vindt om keuzes te maken tussen de vele woonstijlen, indeling en materialen te kiezen. Het inschakelen van een interieurontwerper of interieurstylist heeft de volgende voordelen:

– U krijgt een uniek interieur dat bij u past

– Op een creatieve manier worden uw woonwensen uitgevoerd (niet standaard maar out of the box)

– Er wordt gekeken naar de optimale indeling van de ruimte en naar het gebruik van de juiste kleuren en materialen

– De meubels passen perfect in de woning

– De ideeën gaan al leven in de ontwerpfase

– Veel werk kunt u uitbesteden

– U krijgt eindelijk samenhang in uw interieur

 

Een Interieur dat precies bij u en uw wensen past

Wanneer u Mijanou Interieur inschakelt om een interieurontwerp voor u te maken, weet u zeker dat u een interieur krijgt dat bij u en u woonwensen past. Geen zes in een dozijn. Hoe komt dit? Ik vind het belangrijk om eerst kennis te maken en uitgebreid stil te staan bij wat uw  wensen zijn, hoe u leeft en hoe u uw droomhuis voor u ziet. Aan de hand hiervan maak ik een indeling en een moodboard zodat u kunt zien wat ik voor ogen heb met uw interieur. Naar aanleiding van uw feedback ga ik een definitief interieurontwerp voor u maken dat past bij uw wensen en budget. Samen werken we toe naar uw droomhuis. Een plek  waar u met uw familie en dierbaren nieuwe herinneringen maakt en tot rust komt.

Creatief

Een interieurontwerper / interieurstylist is op de hoogte van de laatste mogelijkheden qua interieur (trends, materialen, kleuren, verlichting etcetera). Hierdoor weet ik dat er heel veel creatieve mogelijkheden zijn voor de inrichting van uw woning.  Ik kijk blanco naar de ruimte en deel deze zo optimaal mogelijk in en vaak op een verrassende manier. Daarnaast ga ik op zoek naar de kleuren, texturen, meubels en eventueel accessoires die bij u en de ruimte passen.  Door uw wensen en mijn creativiteit ontstaat uw droominterieur. Een interieur waar u zich thuis voelt. Daarom maakt een Mijanou Interieur het verschil.

De ruimte wordt optimaal ingedeeld 

Er moeten veel keuzes gemaakt worden bij het (her)inrichten van uw woning. Die keuzes worden makkelijker als de indeling van de ruimte klopt. Als u niet eerst nadenkt over de indeling ontstaan er loze ruimtes, rare hoekjes en onnatuurlijke looproutes. U wilt geen keuzes maken waar u later spijt van krijgt. In mijn ontwerp kijk ik hier allemaal naar.

Geen concessies dankzij perfect passend meubilair

Doordat ik samenwerk met meubelmakers hoeft u vaak geenconcessies te doen aan uw woonwensen. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt. Het voordeel van meubels op maat is dat deze precies passen in uw huis. Er worden nauwkeurige metingen, tekeningen en berekeningen gemaakt. Natuurlijk kunt u dit ook zelf doen maar dit kost veel tijd en vergt precisie. Een ander voordeel van maatwerkmeubels is dat ze precies passen bij uw stijl.

Visualiseren

Het kan soms lastig zijn om uw nieuwe interieur te visualiseren. Hierbij kan ik je helpen door een 3D-visualisatie van het ontwerp te maken. Hierdoor krijgt u een heel duidelijk beeld van het eindresultaat. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om het zo te maken alsof het echt is. Met daarbij de kleurstalen en materiaalstalen gaat het ontwerp echt leven.

Uitbesteden van A tot Z

Als u weinig tijd heeft, hoe fijn is het dan om het meeste of al het werk uit te laten besteden zodat u heerlijk ontzorgt wordt. Wanneer u het ontwerp door een interieurontwerper of interieurstylist laat maken, dan heeft u al een deel uitbesteed. Maar er is meer mogelijk. Bevalt het advies u kunt u ook de realisatie uitbesteden. Van het begeleiden tijden de verbouwing en het maken van de meubels tot het realiseren van het ontwerp. Ik zet de meubels en accessoires op de juiste plek neer en lever uw droomhuis woonklaar af! U hoeft alleen maar te genieten. Ik ontzorg u van eerste schets tot het eindresultaat.

Samenhang in uw interieur door het inschakelen van een interieurontwerper of interieurstylist

Het is niet gek dat u het lastig vindt  om een samenhang in uw interieur te krijgen. Met oog voor details en gevoel voor sleur en stijl bent u bij een interieurontwerper of interieurstylist aan het juiste adres.  Ik kijk naar de juiste indeling en het gebruik van de juiste kleuren en materialen. Zo ontstaat er meer sfeer, meer eenheid en efficiëntie. Kortom, het inschakelen van een specialist geeft u rust, behoedt u voor foute keuzes en aankopen. Het is daarom een waardevolle investering voor uw woonplezier.

Boek nu een kennismakingsgesprek voor uw interieuradvies

Wilt u een uniek interieur dat past bij al uw woonwensen? Waar er gekeken wordt naar uw leefstijl zodat het ontwerp geheel bij u past?

Boek dan een kennismakingsgesprek waarin we samen kijken naar uw wensen en de mogelijkheden.

Wanneer u Mijanou Interieur inhuurt als ervaren interieurontwerper/ interieurstylist weet u zeker dat u een exclusief, sfeer- en stijlvol interieur krijgt, afgestemd op uw persoonlijke stijl en wensen.  Voor elke vraag is er een passend aanbod.

     moodboard; woonkamer; living; livingroom; hotel chique; verlichting; eetkamer; eettafel; maatwerkmeubel; behang; rust; eenhuid; tijdloos; eyecatcher; openhaard; stalendeuren

 

 

 

Plan afspraak