Werkwijze

Mijanou Interieur heeft een heldere werkwijze waarbij u altijd centraal staat. Samen doorlopen we onderstaande stappen om tot het mooiste eindresultaat te komen.

Kennismaking
We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen inventariseren uw plannen en wensen. Uiteraard wordt u goed geïnformeerd over de uitgebreide mogelijkheden van mijn diensten. Deze licht ik mondeling aan u toe. Zo heeft u een helder beeld wat ik voor u kan betekenen. U ontvangt een voorstel op maat dat hier helemaal bij aansluit.

Intake
Samen analyseren we eerst uw smaak en stijl. We gaan dieper in op uw leefwijze en dromen. Wie bent u, wat is voor u belangrijk? Wat is belangrijk in uw leven? Hoe wilt u zich voelen als u thuis bent? Wat vindt u mooi en waar mag ik u verrassen? Veel vragen, maar als ik een echt thuis voor u gaan creëren, wil ik veel van u weten. Het moet tenslotte uw droomhuis worden. Hierop stem ik het persoonlijk ontwerp af.

Moodboard
Om een impressie te geven van het eindresultaat maak ik een  moodboard. Hiermee visualiseren we de sfeer die ik adviseer en checken we of ik goed heb begrepen wat uw smaak is. Het draait hierbij om gevoel.

Indeling
Een efficiënt indelingsplan van uw interieur is de basis van een goed interieurontwerp. Welke ruimtes zijn er of welke wilt u creëren? Welke functie hebben ze, en voor wie? Hoe zijn de looproutes? Hoe zit het met de lichtinval? Allemaal zaken om rekening mee te houden bij het ontwerpen van het interieur. Er is vaak veel meer mogelijk dan u denkt.

Samen kiezen we de indeling die het beste bij uw wensen past. Deze werk ik uit in een plattegrond. Hierin geef ik aan hoe de ruimte zo optimaal mogelijk kan worden ingericht.

Ontwerp in 2D of 3D
Naast een handschets kan ik uw interieur tot leven te brengen door middel van een 2D- of zelfs 3D-ontwerp. Ik begrijp dat niet iedereen meteen voor zich ziet hoe een bank of kleur er in een ruimte uitziet. Daarom is het mogelijk om door middel van hoogwaardige 3D-modellen de sfeer van de ruimte duidelijk te maken. Zo krijgt u een goede indruk van het eindresultaat.

interieurplan, indeling, materialen, kleuren, raamdecoratie, behang, vloeren, stoffen, deurbeslag

Kleuren- en materialenplan
Ik selecteer voor u een combinatie van kleuren en materialen die eenheid en sfeer uitstralen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vloer, verf, behang, raambekleding en meubelstoffen. Ook kies ik de juiste materialen en kleuren voor bijvoorbeeld de keuken en het toilet.

Graag maak ik gebruik van duurzame materialen, waarbij ik zoek naar de juiste balans tussen vormen, structuren, texturen en kleuren. Samen geven die de juiste spanning in de ruimte, waardoor een inspirerend interieur ontstaat

Maatwerkmeubels
Concessies doen aan uw interieur omdat die ene kast niet het juiste formaat heeft? Maatwerk meubels bieden eindeloze mogelijkheden. Zo benut u de ruimte optimaal en kan de wens voor een walk-in closet, ensuite kasten met stalendeuren of een thuiswerkplek toch in vervulling gaan. Met maatwerk meubels ontstaat er een uniek interieur.

Verlichtingsplan
Licht heeft invloed op kleur, ruimte en sfeer. Daarom is het belangrijk dat een lichtontwerp perfect aansluit op de totale situatie en de visie waarop het ontwerp is gebaseerd.

Daglicht is meestal niet voldoende voor een prettige sfeer en praktische lichtopbrengst. In een evenwichtig lichtplan geef ik optimaal vorm aan basisverlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. Hierin staan de soorten verlichting die u nodig heeft zoals hanglampen, wandlampen, spots, vloerlampen en decoratieve verlichting.

behang arte cmoparis, pvc, hout, wol, textiel, linnen, gordijnen, verf combineren, eenheid, rust

Personal shopping en Styling
Het lukt u niet om de finishing touch aan te brengen in uw interieur? U weet niet welke meubels of accessoires u moet kiezen? Of bent u gewoon te druk om zelf te shoppen? Ik ga graag voor u op pad om die fijne bank of die ene mooie eyecatcher voor u te vinden.

Ik zet de puntjes voor u op de i. Ik kom de ruimte afstylen naar het resultaat dat u voor ogen heeft. Niet alleen in huis, maar ook voor een terras, uw tuin of bijgebouwen. Ik ga aan de slag met de bestaande en nieuwe accessoires en zet ze op de juiste plaats. Zo wordt u volledig te ontzorgt en komt thuis in uw droomhuis!

Interieuradvies voor bedrijven
Wilt u interieuradvies voor uw bedrijf? Mijanou Interieur adviseert u graag over de mogelijkheden en ik maak een offerte op maat voor u.

 

Adres

Oudendijk 8
3267 LS GOUDSWAARD
(Alleen op afspraak)

Contact

T. 06 21 80 51 97
E. info@mijanou-interieur.nl

Plan afspraak