Make-over eengezinswoning Oud-Beijerland

In een nieuwbouwwijk in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard, regio Rotterdam) staat deze eengezinswoning waarvoor ik aan de slag ging. Dit jonge gezin met 2 kinderen woonde hier al jaren en waren erg gehecht aan hun huis. Het voldeed echter niet meer helemaal aan hun behoefte, waaronder de samenhang van de woning was niet naar hun zin.

Kennismaking
Tijdens het kennismakingsgesprek bespraken we hun wensen en de mogelijkheden.  Mijanou Interieur kreeg de opdracht om het interieur en de indeling vormte geven en hen hier in te ontzorgen. De opdrachtgever vroeg om rust, luxe, gezelligheid en eenheid. Vandaar het gebruik van hout, keramiek met een marmerlook, zachte luxe stoffen en materialen in warme tinten. Om het luxe gevoel naar voren te laten komen zijn wat bronzen details gebruikt.

Intake
Het eerste waar ik bij een make-over als dit is aan denk is de lifestyle van de gebruikers. Ook kijk ik naar de manier waarop de mensen zich in de ruimte bewegen. We bepaalden  tijdens de uitgebreide intake de sfeer die het moest gaan uitstralen. Hierna werd met het indelingsplan en het moodboard aan de slag gegaan. Zo kon de klant een sfeerbeeld van het beoogde eindresultaat zien.

Vervolg
Het huis is redelijk donker doordat er niet veel daglicht binnenkomt. Belangrijk om mee te nemen met de kleurkeuzes en de verlichting. Erg belangrijk voor de opdrachtgever was het eetgedeelte. Dit is de plek waar zij veel zitten met vrienden en familie om te borrelen en te eten. Op basis van de wensen van de opdrachtgever vonden we een passende indeling. Een woonkamer met een zitgedeelte bij de tv, een leesplek bij de openslaande deuren en een royale woonkeuken met een grote eettafel. Hier kunnen de kinderen spelletjes spelen, knutselen en kunnen er herinneringen gemaakt worden met hun dierbaren.

Na het kiezen van de indeling ging ik aan de slag met het kleuradvies, het verlichtingsplan, maatwerkmeubels en de materialen. Er werden schetsen gemaakt voor een wandmeubel in de woonkamer. Hierin wordt ook gedacht aan de opbergruimte waar behoefte aan is. Ook voor in de keuken werd een schets gemaakt voor een keukenkast met daarin een coffee corner. Voor beide kasten worden de materialen gebruikt van decolegno. Ook zal de huidige keuken gewrapt worden en voorzien van andere grepen. Er werd tevens een meubeladvies gemaakt en er zijn offertes aangevraagd bij de interieurbouwers zodat de opdrachtgever nog meer ontzorgt werd. Door het letten op de kleine details zoals nieuw deurbeslag en de juiste plinten komt het straks helemaal samen.

Door het gebruik van 3D-ontwerpen kreeg de opdrachtgever een duidelijk beeld hoe het er straks uit gaat zien.

Voor de verf adviseerde ik verf van Piet Boon Paint& Plaster en behang van Arte. De eettafel wordt op maat gemaakt door Table du Sud.

Eindresultaat
Het resultaat is een familiewoning die wordt gekenmerkt door hamonie en persoonlijkheid.  Functioneel maar ook sfeervol ingericht. De ruimtes stralen rust en luxe uit door het gebruik van rustgevende materialen.

Het is een prachtig ontwerp. We hadden dit nooit zelf kunnen bedenken en zijn heel blij met de indeling en de kleur- en materiaalkeuzes van Mijanou” aldus de bewoners.

Bent u benieuwd wat Mijanou Interieur voor u kan betekenen of heeft u een vraag? Laten we kennismaken.

 

Totaal Interieuradvies 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plan afspraak