Een luxe en stijlvol interieur creëer je zo

 

U wilt uw interieur een stijlvolle en luxe uitstraling geven. Op tv komen ze regelmatig voorbij in bijvoorbeeld van Woonvilla naar droomvilla of bij Design Secrets. Maar hoe geeft u uw woning nou die elegante uitstraling? Als expert weet ik precies wat uw huis een stijlvolle uitstraling geeft. Daarom volgen hieronder een aantal tips.

 

Tip 1. Gebruik de juiste kleuren

Het gebruik van de juiste kleuren is erg belangrijk in een luxe interieur. Sobere en aardse kleuren zoals bruin, beige, grijs, donkergroen en donkerblauw zijn kleuren die uw interieur een chique look geven. Felle kleuren zoals fuchsia, rood, groen of geel op de muur geven over het algemeen geen luxe uitstraling. Als basis kunt u een wit tint aanhouden. Maar ook ton-sur-ton past erg goed in een luxueus interieur.

Tip 2. Gebruik rijke materialen

Het gebruik van rijke materialen geeft een luxe en verfijnde sfeer. Kwaliteit is hierbij erg belangrijk. Denk hierbij aan materialen zoals natuursteen, velvet stoffen, houten vloer, zijde, messing, leer en hout. Deze materialen stralen elegantie en exclusiviteit uit. Belangrijk is de combinatie van de materialen. Er moet een balans zijn tussen zacht en hard, glans en mat. Zorg er voor dat u ze op een doordacht manier integreert in uw meubels, accessoires, wandbekleding etc. om een weelderige en uitnodigende ruimte te creëren.

 

 

Tip 3. Stijlkeuze

Wilt u een luxe interieur? Kies dan wel een stijl die hierbij past. Voorbeelden van stijlen waarmee u kunt werken zijn modern en minimalistisch, maar ook klassiek of industrieel. Een combinatie en balans tussen deze stijlen is perfect voor het creëren van een unieke look met een elegante uitstraling.

Tip 4. Less is more

Kies voor enkele opvallende designstukken in plaats van een overdaad aan een overdaad aan accessoires. Met de keuze voor de juiste accessoires creëert u een mooie balans. Bijvoorbeeld een chique set vazen, een stijlvolle kandelaar en een mooi schilderij. Let ook hierbij op de kwaliteit. Een selectie van mooie elementen vormen samen een verfijnde en ingetogen luxe.

Tip 5. Kies de juiste meubels

Alleen met het kiezen van luxe meubelen bent u er nog niet. Het is ook belangrijk dat ze de juiste grootte hebben en op de goede plek staan. De juiste indeling is daarom erg belangrijk. Een luxe interieur van de woonkamer is pas compleet met een bank, fauteuils en een salontafel die qua materiaalkeuze en kleuren met elkaar matchen.

Bij Mijanou Interieur werken we met meer stijlvolle merken om ervoor te zorgen dat uw interieur er schitterend uit komt te zien. Daarnaast werk ik met de beste meubelmakers samen om uw (woon)kamer te voorzien van unieke en persoonlijke stukken.

Tip 6. Kies voor persoonlijke items

Het toevoegen van persoonlijke accessoires is een geweldige manier om uw interieur een uniek en persoonlijk tintje te geven.  Het geeft een weerspiegeling van wie u bent. Denk daarbij aan mooie herinneringen van reizen, kunstwerken, familiestukken of een accessoire met emotionele waarde. Plaats ze strategisch om visuele aandacht te trekken en je persoonlijkheid te weerspiegelen in het ontwerp. Het gaat erom een balans te vinden tussen het minimalistische karakter van luxe en de persoonlijke elementen die u de ruimte echt eigen maken.

Tip 7. Afwerking

Wat zeker niet mag worden vergeten is de afwerking van het interieur. Besteed aandacht  aan details zoals plinten, deurbeslag, lampen en sierlijsten. Verfijnde afwerkingen tillen het geheel naar een hoger niveau en dat maakt het verschil. Op het gebied van afwerking is er veel keuze, waardoor het belangrijk is dat de afwerking goed past bij de rest van het interieur.

Tip 8. Domotica

Domotica speelt een belangrijke rol in moderne interieurs, inclusief high-end ontwerpen. Met domotica kunt u verschillende aspecten van uw huis automatiseren en op afstand bedienen. Door middel van een app op uw smartphone, tablet of paneel aan de muur de verlichting regelt u dit. Maar ook uw verwarming hoger of lager zetten, muziek aanzetten en uw raambekleding sluiten of openen. Dit voegt naast gemak een naadloze integratie van technologie in uw luxe interieur toe.

Tip 9. Laat uw interieur inrichten

Een uniek en tijdloos interieur dat op maat gemaakt is en past bij uw wensen, is het toppunt van een luxueus interieur. Een totaalplaatje, waarbij er goed is nagedacht over de keuze van materialen, balans en verbinding met uw woonwensen. Wanneer u ervoor kiest om uw huis met een luxe interieur te laten inrichten, ben u verzekerd van een resultaat met klasse.

 

Dankzij mijn ervaring en eigen werkwijze weet ik precies hoe ik uw woonwensen kan vertalen in een persoonlijk en uniek ontwerp. Door het combineren van mooie materialen, stijlvolle meubels en kleurgebruik krijgt u niet alleen een luxe interieur, maar ook een interieur waar u zich thuis voelt.

Meer inspiratie voor een luxueus en stijlvol interieur

Zoekt u meer luxe interieur inspiratie? Download dan het gratis lookbook, vol met:

 – Nuttige tips om een thuisgevoel te creëren
– Waar moet ik op letten bij verlichting
– Voorbeelden van luxueuze meubels, materialen en combinaties

 

 

Plan afspraak