Maatwerkmeubels in je interieur? Dit zijn de voordelen!

Wanneer u uw interieur opnieuw laat inrichten, kunt u kiezen om uw meubels (of een deel hiervan) mee te nemen in het nieuwe ontwerp. Wel moet er goed naar worden gekeken of dit mooi geïntegreerd kan worden in de gewenste stijl.

Bij de aanschaf van nieuwe meubels zijn er meerdere mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is om meubels op maat te laten maken. Dit heeft verschillende voordelen vergeleken met nieuwe kant-en-klare meubels uit een woonwinkel. Hieronder vertel ik u hier meer over.

 

De voordelen van meubels op maat

Bij maatwerk meubelen wordt vaak gedacht dat het vooral bedoeld is voor ruimtes met moeilijke hoeken of vreemde vormen. Toch is een meubelstuk op maat meer dan dat. Soms kunt u bij een winkel gewoon niet vinden wat u zoekt. Ook wanneer u tientallen meubelzaken bezoekt, kunnen de opties net niet zijn naar wat uw wens is. Een op maat gemaakt meubelstuk is dan een goede oplossing.

De voordelen van meubels op maat:

* Maatwerkmeubels bieden eindeloze mogelijkheden

* U hoeft geen concessies te doen in uw interieur

* Het pas perfect

* De materiaalmogelijkheden zijn immens

* U hebt een uniek item in huis waardoor een uniek interieur ontstaat

 

Laat u inspireren

Aan te raden is om vooraf inspiratie op te doen. Op bijvoorbeeld Pinterest of in woonbladen vindt u veel voorbeelden van meubels. Zo kunt u een collectie maken van uw favoriete voorbeelden. Dit is handig om mee te nemen naar de interieurbouwer of naar de interieurontwerper, zodat u dit kunt laten zien.

Kortgeleden nog ontwierp ik in een interieur onder andere de keuken en het tv meubel. Om een rustig effect te creëren kozen we voor de keuken black oak  met een lichte parelmoerkleurige als contrast en voor het tv-meubel de bruciato (zwart/bruin) beide van decolegno. Om toch wat kleur aan te brengen en het geheel speels te onderbreken, brachten we ook een accentkleur aan. Om het parelmoerkleurige van de keukenfrontjes terug te laten komen in het interieur is er gekozen voor parelmoerkleurige eetkamerstoelen. Dit in combinatie met het keramische marmerlook keukenblad en eettafelblad  zorgt voor een schitterend effect dat zowel luxe als rust uitstraalt.

 

 

Maak een schets

Wellicht heeft u al een idee hoe een bepaald meubelstuk eruit moet komen te zien in u nieuwe inrichting. Zet deze ideeën dan alvast op papier. Natuurlijk kunt u ook zelf proberen om een schets te maken of om u ideeën uitgebreid opschrijven.

Denk ook al na over kleuren en materialen. Vanuit dit idee en uw wensen kan een interieurontwerper of meubelmaker u verder helpen en uw ideeën uitwerken tot een duidelijke schets. Een interieurontwerper en meubelmaker kunnen u precies vertellen wat wel en niet werkt.

Budget

Over het algemeen is het goedkoper om kant-en-klare meubels te kopen dan meubels op maat te laten maken. Maar een meubel op maat wel uniek en er zijn ontelbare mogelijkheden. Het is helemaal afgestemd op uw wensen, het past perfect in u interieur en de kwaliteit is van hoog niveau. Voordeel is dan ook dat u er vaker langer mee doet dan een kant-en-klaar meubelstuk. Het zorgt er dus ook voor dat u duurzamer bezig bent.

Bepaal vooraf uw budget en geef dit aan bij de interieurontwerper of meubelmaker. Aan de hand hiervan kan de professional kijken of uw wensen haalbaar zijn en de juiste materialen uitzoeken. Tevens voorkomt door het budget aan te geven dat u voor onaangename verrassingen komt te staan.

Mogelijkheden

U kunt het zo gek niet bedenken, of het kan op maat gemaakt worden. Van een op maat gemaakte kast tot een op maat gemaakte keuken. Van een badkamermeubel tot eetkamerstoelen.

Meubels op maat om de ruimte te benadrukken

Maatwerk meubels zijn ook perfect in kleinere ruimtes. Om de lengte van een ruimte te benadrukken, kunt u er voor kiezen om een wand vullend meubelstuk te ontwerpen met ruimte voor de televisie. Doormiddel van ledverlichting boven het meubel te creëren ontstaat een spannend lichtbeeld, waardoor het meubel nog meer égard krijgt.

Televisie weggewerkt in de kast

Een televisie in de woonkamer is fijn als u even wilt relaxen. Maar u vindt het niet mooi als deze altijd zichtbaar is. Een maatwerkmeubel met deuren is dan ideaal. Geen zin om televisie te kijken? Schuif dan de deuren dicht. Hierdoor houdt u de rust in uw woonkamer.

Kinderspeelgoed, een doorn in het oog

Het is voor vele vast herkenbaar, rondslingerend speelgoed. Het is vaak een doorn in het oog. Kinderen moeten lekker kunnen spelen in huis, maar het ontbreekt meestal aan opbergruimte. Toch is het soms lastig om de juiste meubels hiervoor te vinden en een aparte speelkamer is ook niet altijd aanwezig.  Een maatwerkkast in bijvoorbeeld een nis of onder een trap waar alle kinderspullen opgeborgen kunnen worden kan dan de ideale oplossing zijn. Hierdoor hebben de kinderen een vaste plek voor al hun speelgoed en knutselspullen. Zijn ze uitgespeeld of liggen de kinderen op bed? Dan zorgt u er makkelijk en snel voor dat uw huis weer opgeruimd is.

De kleur van op maat gemaakte meubels 

Belangrijk is het om goed na te denken over de kleur- en materiaalkeuze van een maatwerkmeubel. Let er bijvoorbeeld op waar een maatwerkkast komt te staan. Staat hij in een donkere ruimte met weinig natuurlijk licht. Of staat hij in de buurt van een raam bij bijvoorbeeld de tuin, dan is het mooi om een donkere tint te gebruiken. De kleur past dan heel mooi bij de groene kleuren in de tuin. Er ontstaat door deze keuze een naadloze verbinding tussen het interieur binnen en de tuin buiten.

Denk out of the box

Maatwerk meubels bieden eindeloze mogelijkheden. Een vakkenkast op maat laten maken kan natuurlijk. Maar er is zoveel meer mogelijk op maat. U benut de ruimte optimaal en kan de wens voor een walk-in closet, ensuite kasten met stalendeuren of een thuiswerkplek toch in vervulling gaan. Of denk aan een wandkast waar de televisie achter is verwerkt, een dressoir, schoenenkast in de hal, een eettafel, eetkamerstoelen, badkamermeubels of wandplanken op maat. Naast meubels op maat, is het ook mogelijk om andere woonitems op maat te laten maken. Zoals een maatwerk haard, kapstok en accessoires voor in huis.

Interieurontwerp van een penthouse

Voor het interieurontwerp van een penthouse hebben we onder andere gekozen om een maatwerk haard te plaatsen. Deze haard is zelf ontworpen, zodat hij past bij de stijl van de woning. Hierdoor ontstaat er samenhang met de verschillende ruimtes. De haard dient tevens als roomdivider. Doordat het een doorkijkhaard is, geniet u aan beide kanten van de haard.

Mijanou Interieur werkt met de beste interieurbouwers samen om uw woning te voorzien van unieke en persoonlijke stukken.

Meer inspiratie voor een luxueus en stijlvol interieur

Zoekt u meer luxe interieur inspiratie? Vraag dan hier het gratis lookbook aan, vol met:

– Waardevolle tips om een thuisgevoel te creëren
– Interieurinspiratie
– Slimme ideeën voor een functionele indeling

Ook leest u in het Lookbook waarom de juiste kleur voor uw interieur kiezen vaak makkelijker lijkt dan dat het is en wat een samenwerking met Mijanou Interieur oplevert. Kortom: een gratis inspiratiegids vol mooie ideeën en voorbeelden.

 

 

Plan afspraak