Wat leuk u heeft besloten een nieuwbouwwoning te kopen. Een mooi nieuwbouwproject in wellicht de Hoeksche Waard zoals bijvoorbeeld in Strijen Land van Essche of in Numansdorp tussen het groen en het water  de Torensteepolder , nieuwbouwproject Blom in Klaaswaal of misschien wel een droomwoning in het rustige Heinenoord Aan het Loo  . Een spannende tijd gaat u tegemoet.

Voordat u kunt verhuizen, moet misschien uw huidige woning nog wel verkocht worden en u moet uw nieuwe huis eerst nog inrichten. U wilt er een plek van maken waar u zich helemaal thuis voelt en uw dierbaren kunt ontvangen. Het huis mag warmte en gezelligheid uitstralen. Maar hoe kunt u het beste een nieuwbouwhuis inrichten? Dat kan met de hulp van deze tips en tricks!

De volgorde van een nieuwbouwhuis inrichten: begin hiermee

Voordat u de sleutel krijgt is het eerst tijd voor het ontwerpen van de inrichting. Een moodboard kan u helpen bij het bepalen van de sfeer en geeft een duidelijk beeld van de stijl die u wenst. Door het moodboard mee te nemen tijdens uw bezoek aan woonwinkels, kunt u steeds kijken of uw aankopen passen bij de interieurstijl die u wilt realiseren.

 

Een indeling maken aan de hand van een plattegrond

Een aannemer vraagt al vroeg in het proces aan u om te bepalen waar u de keuken, badkamer, toilet en lichtpunten wilt. Het is daarom handig om een plattegrond te maken van uw nieuwe woning. Kijk bij de indeling goed naar de looproutes die straks ontstaan, de natuurlijke lichtinval en waar u bijvoorbeeld de bank of eettafel wilt neerzetten. Kijk niet alleen wat praktisch is, maar denk ook aan de sfeer in de kamer. Soms is het bijvoorbeeld handig om een bank tegen de muur te zetten, maar door hem net iets anders neer te zetten ontstaat er misschien een intiem hoekje. Vergeet niet om een goed lichtplan te maken. Want licht is niet alleen handig, maar met licht kunt u ook de juiste sfeer overbrengen.

Bepalen van kleuren en stijlen

Natuurlijk is het ook belangrijk om te bepalen welke kleuren u in het interieur wilt laten terugkomen. Hierbij helpt uw moodboard. Wilt u graag aardse tinten en met ton-sur-ton werken? Kiest u voor een klassieke look, of bent u meer geneigd naar een modern of eclectisch interieur? Het is daarom handig om aan de hand van kleurstaaltjes en uw moodboard te kijken welke richting u op wilt gaan.

 

De kosten van een nieuwbouwhuis inrichten

Wat gaat het nou kosten om een nieuwbouwhuis in te richten? Dat verschilt ontzettend per woning en of u naast badkamer, keuken, vloeren, verlichting, ook kiest voor nieuw meubilair. Maar hangt ook af van uw wensen. Het is handig om van tevoren een budget te bepalen, zodat u zich hier aan kunt houden en een richtlijn hebt tijdens het aanschaffen van nieuwe meubilair, behang en andere benodigdheden.

De sleutel

U heeft de sleutel van uw nieuwbouwhuis en staat te trappelen om erin te wonen. Maar voor het zover is, moeten er eerst nog een aantal dingen gedaan worden. En dat moet op de juiste volgorde gebeuren. Begin met het verwarmen van u huis om zo het vocht uit uw nieuwbouwwoning te krijgen. Dit duurt een aantal weken.

De volgorde van een nieuwbouwhuis inrichten gaat eigenlijk dus heel precies. Als u al direct start met het leggen van een vloer of stuken van een muur, dan gaat het mis. Begin bij het klussen eerst met het installatiewerk van de keuken, badkamer en toilet. Laat daarna de stukadoor de wanden en het plafond onderhanden nemen. Schilder vervolgens het houtwerk en de trappen, behang of verf daarna de muren en leg vervolgens de vloeren. Het is handig om een lijst te maken met welke klussen gedaan moeten worden, zodat u overzicht hebt en weet wat er in welke ruimte moet gebeuren.

Hulp van een interieurontwerper / stylist

Een goed interieurontwerp helpt u bij het maken van de juiste keuzes van indeling van de ruimte(s) tot de kleur van de tegels in het toilet. Wanneer u het druk hebt, het moeilijk vindt om keuzes te maken of geen feeling hebt om een samenhangend geheel ervan te maken, is het slim om een interieurontwerper  / stylist  in te schakelen. Die weet namelijk als beste wat wel en niet bij elkaar past en hoe de ideale indeling en het verlichtingsplan moeten zijn. Hierdoor wordt u behoed voor miskopen en bent u verzekerd van een schitterend en tijdloos interieur.

Het beste moment om een interieurontwerper in te schakelen is als de bouwkundigen, architecten of aannemers nog niet zijn begonnen. Natuurlijk kan er ook meegedacht worden met een lopend project en kan er waar nodig bijgestuurd worden.

De stappen van een nieuwbouwhuis inrichten: zo doet Mijanou Interieur het

Bent u benieuwd hoe een interieurontwerper uw nieuwbouwwoning inricht? Bij Mijanou Interieur volg ik onderstaande stappen om tot een compleet interieurontwerp voor uw nieuwe huis of verbouwing te komen.

 • Kennismaking en bespreken van wensen
 • Bepalen woonstijl
 • Het Programma van Wensen
 • Een moodboard maken
 • De schetsfase indeling
 • Een gekozen indeling in 2D of 3D maken
 • Maatwerkmeubel indien nodig
 • Kleuren en materialen bepalen
 • Verlichting
 • Definitief ontwerp inclusief meubels en accessoires
 • Offertes opvragen indien nodig
 • Eindpresentatie
 • Zelf aan de slag, of schakel mijn hulp in en ik neem het proces volledig uit handen.

Van een klik naar een samenwerking voor het inrichten van uw droomhuis!

Wanneer ik samen met een klant een nieuwbouwwoning inricht, maken we eerst goed kennis. Zo weet ik precies waar u naar zoekt en wat u wil bereiken in uw huis. Het is belangrijk dat we een klik hebben. Werken op gevoel vind ik namelijk heel belangrijk en we moeten allebei graag willen samenwerken. Samen gaan we namelijk voor het mooiste resultaat. Hierna volgt een offerte gemaakt op uw persoonlijke wensen en eisen. Bij akkoord ga ik voor u aan de slag.

Nieuwsgierig wat de volgende stappen zijn? Klik hier  en zie mijn werkwijze.

Nieuwbouwhuis inrichten aan de hand van het ontwerp

Aan de hand van mijn ontwerp kunt u zelf aan de slag met het inrichten van uw nieuwbouwwoning. Maar u kunt het ook volledig uit handen geven, dan ontzorg en begeleid ik u in de volledige uitvoering van het interieurontwerp.

Geen stress tijdens het nieuwbouwtraject?

Wilt u samenwerken met een ervaren interieurontwerper? Laat uw nieuwbouwwoning inrichten. Ik ontzorg u van schets tot realisatie!

Ik werk graag samen met u aan een tijdloos,  elegant, stijlvol en uniek interieur dat bij uw woonwensen past.

Plan afspraak