Zo ontdekt u of een interieurontwerper bij u past

U wilt uw woning opnieuw inrichten, of u heeft een nieuwe woning gekocht die nog ingericht moet worden. Een goede interieurontwerper helpt u met dit proces, bekijkt wat uw wensen zijn, wat u mooi vindt en wat goed bij elkaar past. Een interieurontwerper kiezen die u goed begeleid en luistert naar uw wensen, lukt met een aantal belangrijke stappen. Hieronder leest u welke stappen belangrijk zijn om een goede interieurontwerper te vinden die past bij uw stijl en woonwensen.

 

1. Identificeer uw behoeften

Begin door te bepalen wat u precies wilt bereiken met uw interieurproject. Wilt u een specifieke stijl, functionaliteit of sfeer creëren? Het is belangrijk om duidelijk te zijn over uw doelen, zodat u een ontwerper kunt vinden die hieraan kan voldoen.

2. Welke stijl past bij u

Elke interieurontwerper heeft vaak een bepaalde stijl.  Het is daarom slim om naar hun portfolio’s te kijken, lees recensies en bekijk hun eerdere werk. U krijgt hierdoor een beeld van de stijl en ontdekt of dit past bij uw ideeën en woonwensen.

Zo creëert Mijanou Interieur over het algemeen tijdloze, stijlvolle interieurs met een gevoel van luxe. Maar ook ontwerp ik high-end interieurs. Hierbij kijk ik naar hoe u uw huis gebruikt, waar u het liefst tijd doorbrengt en zorg ik ervoor dat u huis echt uw thuis wordt. Een plek waar u zich op uw gemak voelt en waar u vrienden en familie kunt ontvangen. Een plek waar luxe met comfort wordt gecombineerd.

 

3. De klik tussen u en een interieurontwerper

Een interieur ontwerpen is persoonlijk en intensief proces. U moet goed kunnen samenwerken en praten met de interieurontwerper. U moet zich op uw gemak voelen. Hij of zij moet al uw woonwensen achterhalen. Dit gebeurd door goed uit te vragen hoe u leeft, waar u van houdt, zodat hij of zij u van goed advies kan voorzien. Door een kennismaking met elkaar ervaren jullie beide of er een klik is. Alleen zo kan er het optimale resultaat worden behaald.

4. Is het proces duidelijk?

Iedere interieurontwerper heeft een eigen werkwijze. Het is prettig wanneer u weet hoe de interieurontwerper werkt. Zo weet u wat u precies kunt verwachten. U krijgt inzicht hoe het ontwerpproces verloopt, welke fases er zijn en hoe de ontwerper tot het ontwerp komt. Vraag na wanneer u iets te zien krijgt en wanneer u het ontwerp kunt voorzien van feedback.

 

5. Vallen de kosten binnen het budget?

Een goede interieurontwerper neemt u veel uit handen waardoor u tijd bespaard. Hij of zij creëert een goed interieurplan waardoor u een harmonieus en stijlvol interieur krijgt. Hierdoor bespaart u ook geld, want er wordt aan slimme, praktische oplossingen gedacht. Het is fijn om van tevoren wel te weten hoeveel gaat het kosten om uw droomhuis te laten inrichten? Niet alleen de kosten voor het ontwerp, maar ook de kosten voor de realisatie zijn prettig om vooraf al te weten. Bespreek duidelijk uw budget met de ontwerper. Zo kunnen ze aangeven  wat er mogelijk is binnen uw financiële mogelijkheden, voordat u de opdracht geeft voor het ontwerpen en uitvoeren.

 

6. Vertrouwen

Uiteindelijk is het belangrijk dat u vertrouwen heeft in de interieurontwerper die u kiest. Ga voor iemand die staat voor kwaliteit, die uw woonwensen begrijpt en waarmee u een goede relatie mee kunt opbouwen.

Bent u enthousiast en wilt u een vrijblijvende afspraak met mij maken om kennis te maken?
Maak dan een gratis kennismakingsgesprek waarin we samen kijken naar uw wensen en de mogelijkheden.

Wanneer u Mijanou Interieur inhuurt als ervaren interieurontwerper/ interieurstylist weet u zeker dat u een exclusief en sfeervol interieur krijgt, afgestemd op uw persoonlijke stijl en wensen.  Voor elke vraag is er een passend aanbod.  

Plan afspraak