De zomer is officieel begonnen. Heerlijk genieten van het lekkere weer en veel buiten zijn. Een groot deel van Nederland gaat op vakantie. Lekker aan het strand of cultuur snuiven in het buitenland of aan de Nederlandse kust in Zeeland, Den Haag of Rockanje. Het interieur verdwijnt in de zomer een beetje naar de achtergrond.

Toch merk ik zelf dat als ik op vakantie ben of een dagje in een stad ben zoals bijvoorbeeld Rotterdam, ik bewust en onbewust inspiratie op doe . Zelf haal ik veel inspiratie uit de natuur, architectuur, cultuur, eten en mode. Ik kijk dan als ik weer thuis kom met andere ogen naar mijn interieur. Met een frisse blik.

Irritatie
Wellicht is dat herkenbaar voor u. Wat voor de vakantie nog wel ok was daar irriteert u zich nu toch aan. U krijgt zin om aan de slag te gaan met uw interieur.

Grote of kleine veranderingen
U kunt natuurlijk uw gehele interieur op de schop doen, maar ook kleine veranderingen doen al een hoop voor een ruimte. De zomer is een prima periode om kleine veranderingen aan te brengen. Gaat u verven of wilt u de indeling veranderen dan kunt u de meubels even buiten zetten. Deuren en ramen kunnen open voor de verflucht en het is lang licht. Ook is het in de zomer vaak lekker rustig in de woonwinkels.

Tips
Ik heb een aantal tips die u helpen bij het aanpakken of veranderen van uw interieur.

1. Deel de ruimte anders in
Wilt u met een kleine verandering groot resultaat boeken? Kies er dan voor om de indeling van uw interieur te veranderen met uw bestaande meubels. Een andere indeling doet namelijk een hoop voor uw interieur. Koop er een aantal mooie matching accessoires bij of één eyecatcher en thuis krijgt ineens een heel ander gezicht! U kunt ook een aantal meubels vervangen voor iets nieuws maar dan zijn de kosten natuurlijk hoger.

2. Voeg meer ronde vormen toe aan uw interieur
Heeft u thuis een bepaalde stijl waar veel rechte lijnen in voorkomen, maar is er geen verbinding tussen de meubels? Kies er dan eens voor om te werken met ronde elementen zoals bijvoorbeeld ronde bijzettafels. Deze breken de rechte lijnen en bundelen uw interieur tot één geheel. Kijk hierbij wel goed naar de grootte van de ruimte. Hierbij geldt: grote ruimte: grote(re) bijzettafel of meerdere bij elkaar (bijvoorbeeld in verschillende hoogten). Kleine ruimte: kleinere bijzettafel.

3. Verf de wand(en)
Een kleur op de muur doet wonderen! Maar welke kleur? Hierin adviseren wij te kijken naar de kleuren in je ruimte en naar de lichtinval.  Is er ochtendzon of juist in de middag? Over smaak valt niet te twisten dus elke kleur is goed. Probeer wel te zorgen dat de gekozen kleur ergens anders terug komt, bijvoorbeeld in accessoires of kussens.

Twijfel?
Komt u er zelf niet uit of twijfelt u met het maken van de keuzes? Of heeft u geen zin en tijd om bezig te zijn met uw interieur, maar wilt u wel meer eenheid, sfeer en rust in uw huis? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Ik kan u helpen met een mooie en tijdloze inrichting met uiteraard een persoonlijke touch! 

Werkplek Relaxplek Eethoek Koffiecorner

 

 

 

 

Plan afspraak