Selecteer een pagina

Eindelijk is het dan zover: vakantie! Een deel van Nederland gaat lekker op vakantie met de cultuur snuiven in het buitenland of aan de Nederlandse kust, maar er zijn ook een hoop thuisblijvers.

Hét perfecte moment voor het opdoen van interieur inspiratie! Zelf haal ik veel  inspiratie uit de natuur, architectuur en de reizen die ik maak.

Welke interieur inspiratie u nodig hebt, is sterk afhankelijk van wat u wilt bereiken in uw interieur. U kunt natuurlijk uw gehele interieur op de schop doen, maar ook kleine veranderingen doen al een hoop voor een ruimte! We hebben een aantal tips die u helpen bij het aanpakken of veranderen van uw interieur.

1 Deel de ruimte anders in

Wilt u met een kleine verandering groot resultaat boeken? Kies er dan voor om de indeling van uw interieur te veranderen met uw bestaande meubels. Een andere indeling doet namelijk een hoop voor uw interieur. Koop er een aantal mooie matching accessoires bij of één eyecatcher en thuis krijgt ineens een heel ander gezicht! U kunt ook een aantal meubels vervangen voor iets nieuws maar dan zijn de kosten natuurlijk hoger.

2. Voeg meer ronde vormen toe aan uw interieur

Heeft u thuis een bepaalde stijl waar veel rechte lijnen in voorkomen, maar is er geen verbinding tussen de meubels? Kies er dan eens voor om te werken met ronde elementen zoals bijvoorbeeld ronde bijzettafels. Deze breken de rechte lijnen en bundelen uw interieur tot één geheel. Kijk hierbij wel goed naar de grootte van de ruimte. Hierbij geldt: grote ruimte: grote(re) bijzettafel of meerdere bij elkaar (bijvoorbeeld in verschillende hoogten). Kleine ruimte: kleinere bijzettafel.

3. Verf de wand(en)

Een kleur op de muur doet wonderen! Maar welke kleur? Hierin adviseren wij te kijken naar de kleuren in je ruimte en naar de lichtinval.  Is er ochtendzon of juist in de middag? Over smaak valt niet te twisten dus elke kleur is goed. Probeer wel te zorgen dat de gekozen kleur ergens anders terug komt, bijvoorbeeld in accessoires of kussens.

Heeft u advies nodig of heeft u geen zin en tijd om bezig te zijn met uw interieur, maar wilt u wel meer eenheid, sfeer en rust in uw huis? Wij helpen u graag met een mooie inrichting!